Chata Tugendhat, Dolní Údolí

Adresa: Dolní Údolí, Ondřejovice 240, okr. Jeseník, Trasa>
Kraj/Oblast: Olomoucký kraj, Jeseníky
Nadm. výška: 550m
Kapacita: 25 osob, 9 pokojů
Ubytování pro 4-25 osob v nově zrekonstruované chatě bývalého hamru firmy Tugendhat v Dolním Údolí v blízkosti přírodní rezervace Rejvíz. Chata je rozdělaná do 3 apartmánů s možností propojení. Každý apartmán má samostatný vchod, terasu s posezením, zahrada 4000m2, koupací sud, gril s pergolou.
Provoz měsíce:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Chata z bývalého hamru firmy Tugendhat s vodním náhonem se nachází na romantickém místě, na samotě u lesa. v malebném klidném místě Dolní Údolí v blízkosti říčky Olešnice a národní přírodní rezervace Rejvíz. Autobus cca 700m, Vlak 2km. Příjezd autem až k objektu je cca 100m po zpevněné komunikaci, parkoviště k dispozici a v zimě odhrnuto. POZOR - Pro jistotu je v zimě potřeba mít pro dojezd k chalupě ve výbavě sněhové řetězy (zmrzlý sníh, ledovka,... )

Ložnice a pokoje:
Apartmán č. 3 je rozdělen na dvě velkoprostorové části. Spodní část slouží jako denní místnost, je vybavena velkým stolem pro 8 osob. Podkrovní část je odpočinková.
Apartmán č. 2 má dvě menší ložnice s patrovou postelí a velkou denní místnost s rozkládací pohovkou s kvalitní matrací pro každodenní spaní. Rozložení pohovky a vytvoření plnohodnotného spaní je otázkou několika sekund. Velký stůl pro 8 osob.

Apartmán č. 1 má dvě ložnice a spaní pro dva za kachlovými kamny. Velký stůl a rohová lavice nabízí místo pro 10 osob.

Kontakt

Tel.: 00420 Tel.:

Ceník

rezervace / dotaz

  - - Kč / objekt / týden
  - - Kč / objekt / den
375 Kč / osobu / den

Provoz, poplatky, ceny
Uvedené ceny jsou včetně el. vytápění objektu a teplé vody, spotřeby el. energie, dřeva do kamen, vířivky " Horký sud", WI-FI, ručníky, povlečení..... Při příjezdu v zimním období je objekt již vytopen. Příjezd 15:00-17:00, Odjezd v 10:00 hod.

LETNÍ SEZÓNA (od 15. června do 15. září) A JARNÍ PRÁZDNINY pronajímáme vždy na týden od So-So.
Týden, 7 nocí:
3-4 osoby v apartmánu: 500,-/os./noc
5-8 osob v apartmánu: 375,-/os./noc

Vybavení

Kuchyň
kuchyň se sporákem, el. trouba, mikrovlnka, myčka nádobí, lednice s mrazákem, rychlovarná konvice, topinkovač, sendvičovač....
Soc. zařízení
Každý apartmán má samostatnou koupelnu a WC. Apartmán č. 3 má 2x WC.
Topení
Vytápění chaty je centrální, vytopí celou chatu + krbová kamna jsou připravena pro letní chladnější noci, ale hlavně pro vytvoření příjemné atmosféry.
Dětské hřištěInternet/WifiTV

Balkon, terasa, vířivka- koupací sud, gril. pergola, ohniště....Prostorné místnosti s velkým jídelním stolem pro 8 osob, krbová kamna, v koupelně pračka a sušák na prádlo. Všechny televize mají samostatný příjem O2 TV, WIFI.

Okolí a výlety

Koupání u objektu, řeka, koupací sud, vyhřívané koupaliště Rejvíz 6 km, vyhřívaný bazén se slanou vodou v obci Jarnoltowek (PL) cca 5km, Výlety do okolí - Zlatorudné mlýny - skanzen těžby zlata jen 10 min. příjemné procházky kolem potoka, Národní přírodní rezervace REJVÍZ s Velkým mechovým jezírkem, Kaple svaté Anny v Horním Údolí, poutní místo Panny Marie Pomocné, jeskyně Na Špičáku a Na Pomezí, rozhledna Biskupská kupa a Zlatý Chlum, zříceniny hradu Edelštejn a Kobeštejn, V okolí najdete spoustu běžeckých a cyklistických tras.

Chata se nachází v samém srdci zajímavých přírodních i historických památek Jeseníku v jejím dosahu jsou i polské památky v pohraničí.

Když se necháte vést říčkou Olešnicí, 10 minut poklidnou chůzí se nachází Zlatokopecký skanzen.

V blízkosti se nachází Rejvíz, místo kde je také mnoho vyžití Národní přírodní rezervace Rejvíz,

Spousta atraktivních turistických a cyklistických cílů jsou Táborské skály, P

Okolní chaty

Rezervace / dotaz

např. 29.03.2024
Na jméno:
Počet osob:

  např. 2x dospělí, 2x dítě
Váš email:
Zpráva:
(Upřesněte vaše požadavky, další otázky na ubytování, vhodné vložit váš telefon)
 Kontrolní číslo    Kontrolní kód poslat kopii sobě Rezervace přímo u majitele a bez provize. Odesláním souhlasím se zasláním obsahu na email.